TOERTOCHTEN

Vanaf maart tot en met oktober wordt er iedere maand een toer van zo'n 180 km gereden. We starten elke keer vanuit een andere plaats. Hoe een toertocht eruitziet, hangt af van het lid dat die rit organiseert.

Meestal gaan er per keer tussen de 20 tot 30 rijders mee. We rijden met meerdere groepen, aangezien deelname over algemeen groot is. Doordat we met meerdere groepen rijden, hebben we ook verschillende snelheden, zodat ieder een plezierig tempo heeft. Dat is maar goed ook, want als de groep te groot wordt, kun je niet doorrijden.

Behalve het rijden zelf, zijn ook de stops belangrijk. Daar kun je gesprek hebben met mede rijders over motoren of over jezelf. Voor je het weet, ken je iemand waar je eens mee kunt gaan toeren of op motorvakantie kunt gaan. Als het te ver voor je is, dan is er meestal wel iemand waar je kunt overnachten.

Wil je eens een tochtje meemaken, stuur dan een e-mail naar secretaris@pinkspirit.nl. We vragen voor een introductie geen geld, maar zouden leuk vinden als je nadien lid wordt van onze club. Meerdere introductie tochten is niet de bedoeling.

 

Gedragsregels toertochten van Pink Spirit


1. Je komt aan bij de vertrekplaats met een volle tank. Mocht dat onverhoopt niet mogelijk zijn, dan laat je dat de toerleider vóór aanvang van de toer weten en zoek je samen een oplossing.

2. Onderweg wordt de toer in baksteenformatie gereden. Dat betekent dat de voorrijder in het midden van de weghelft rijdt. De deelnemers volgen, waarbij ze achter elkaar afwisselend links en rechts van het midden van de weghelft een plaats in de groep innemen. Vanzelfsprekend rijdt iedereen met voldoende afstand van elkaar.

3. Tijdens het rijden van de tocht halen de deelnemers elkaar niet in. Wanneer er wordt gestopt of gepauzeerd kunnen deelnemers een andere plaats in de groep innemen.

4. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor zijn of haar achterligger. Wanneer je je achterligger uit het oog bent verloren en je voorrijder neemt een afslag, dan wacht je bij de afslag op je achterligger. Omdat iedere deelnemer zich hieraan houdt, kan de groep nooit deelnemers verliezen.

5. Als je de tocht niet helemaal meerijdt en de groep tijdens de toer zal verlaten, dan laat je dat tijdig aan de toerleiding (voor én achterrijder) weten. Je neemt dan een plaats achter in de groep in.

6. Veiligheid vóór alles. Ga nooit sneller rijden dan je jezelf toevertrouwd of onverantwoord inhalen met als doel bij de groep te blijven. Met deze gedragsregels rijdt iedereen dezelfde toer en valt de groep nooit te lang of te ver uit elkaar.