DUTCH MOTORCLUB PINK SPIRIT


In 1989 besloot een stel motorrijdende vrienden een motorclub op te richten, waarin gays, lesbo's en bi's zich thuis kunnen voelen. Inmiddels zijn we club met meer dan 100 leden door geheel Nederland. Als je positief staat tegenover gays/lesbo's/bi's en een motorrijbewijs hebt, kun je in principe lid worden. Pink Spirit is een vereniging voor motorrijdende mannen én vrouwen.

We zijn een toerclub, geen raceclub of merkenclub. We houden wel van een pittig tempo als we op weg zijn. Plezier tijdens en buiten het motorrijden als gays onder elkaar staat voorop.

In het motorseizoen is er maandelijks een toertocht, meestal in Nederland. In november wordt het jaar afgesloten met een motorloze clubdag. Samen met andere Europese gay motorclubs worden er toertochten in diverse landen georganiseerd. Via de GLME heeft Pink Spirit contact met deze clubs uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland en Spanje.

Voor ons is vlot maar ook veilig motorrijden belangrijk. We zijn daarom lid van de mag [Motorrijders Actie Groep (MAG) ] en soms organiseren we vaardig-heidstrainingen.

Nieuwsbrief

Elf keer per jaar vind je de nieuwsbrief in je mailbox. Je vindt er de agenda, de toerberichten en de verslagen van toertochten, weekends en internationale bijeenkomsten. Ook staan er artikelen in met motornieuws en motorrijtechniek. Regelmatig staan er ook stukjes in van leden met hun motorbelevenissen.
 

Ledensectie

Als lid van Pink Spirit heb je via de ledensectie direct toegang tot de meest actuele informatie van de club: de nieuwste foto's, de laatste nieuwsbrief, toertochten en ledenmutaties.
Foto's van toertochten en de nieuwsbrieven vind je terug in het archief.
 

GLME

DMC Pink Spirit is aangesloten bij de Gay and Lesbian Motorcyclists Europe (GLME). In 1989 hebben een aantal europese gay motorclubs besloten om tweemaal per jaar samen toertochten te rijden. Dit gebeurt in het weekend van Hemelvaart en in augustus. Er zijn nu 15 Europese clubs die hieraan meedoen. Samen hebben de motorclubs ongeveer 1300 leden die uit Duitsland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland komen. Op de website van GLME vind je de links naar deze clubs en kun je meer over hen te weten komen. Om deel te kunnen nemen aan een van deze motortreffens moet je lid zijn van één van deze motorclubs. De enige verplichting die iedere gay motorclub heeft, is dat de motorclub open moet staan voor mannen én vrouwen, en bereid is om eens in de zoveel jaar een Hemelvaartweekend of een zomerweek te organiseren. Het is een prachtige gelegenheid om in het buitenland te toeren en buitenlandse motorvrienden te maken.

Pink Spirit Leden Login

Log in met uw emailadres en wachtwoord

 

   

 
  
AGENDA 2022

 

Datum Titel
22 januari Nieuwjaarsborrel
26 februari Motorbeurs
20 maart Ledenvergaring + Toertocht
april VRO training
16 april Toertocht west -Nederland
27 april t/m 1 mei Lang weekend in Luxemburg
15 mei Toertocht in oost Nederland
 20 t/m 23 mei Bergtraining in de Moezel
26 t/m 29 mei Hemelvaartkamp in de Jura (frankrtijk)
11 juni Toertocht in noord-Nederland
18 juni Roze zaterdag
19 juni Toertocht in Zeeland
2 juli BBQ
23 juli Toertocht in zuid-Nederland
30 juli Pridewalk
14 augustus Toertocht oost-Nederland
21 t/m 28 augustus Zomerkamp in Luxemburg
18 september Toertocht op Texel
15 oktober Toertocht midden-Nederland
20 november Ledenvergadering
 10 december  Kerstdiner
   
De volledige agenda staat in de ledensectie onder -Activiteiten- / -Agenda-